Loading...
Oil

Oil City Slickers

Enkelte vil hevde at The Ramones var kimen til den europeiske punkrock-bølgen på slutten av 70-tallet. Vel, i det minste var The Clash´ debut-album sterkt influert av de 4 skinnjakkekledte fra New York.
Kombinasjonen av energi og et attitude som sa “dra til helvete” ble utvilsomt tatt til nye høyder mellom sommeren 1976 og høsten 1978, men faktum er at det allerede før dette eksisterte en sjanger som fullt ut var på høyde med punken hva energi og intensitet angår, nemlig pubrocken.
Hakket mer velkledd, (i den grad en dress båret på 12.døgnet er innafor karakteristikken..), men samme fandenivoldske holdning til det å spille live.
Band som DucksDeluxe, Dr.Feelgood, Rockpile, Eddie & The Hot Rods, og senere The Inmates og Nine Below Zero turnerte mer eller mindre konstant allerede fra tidlig på 70-tallet. Først på puber og barer rundt Canvey Island (Oil City) South Essex og Nord-London, etterhvert også resten av England og store deler av Europa. Enkelte band snuste faktisk på kommersiell suksess i USA, men trangen etter lunken GT og dovent øl ble for stor;)
(Punkbandet U.K.Subs var faktisk godt kjent som pubrockere før de skiftet garderobe og fikk status i punk-miljøet.)
Oil City Slickers er en hyllest til alle disse banda, med et nennsomt utvalgt knippe kanon-låter fra denne perioden på repertoiret. Alt fremført av et aldri så lite stjernelag bestående av musikere fra Hellbillies, Morten Abel, September When, Midnight Choir, Young Neils, og Petter Baarli Band.
Så hiv innpå en feit engelsk frokost, skyll ned med Gin&Tonic og en lunken Ale, og bli med på festen!
Trommer / Vokal: Palle Krüger (Young Neils, Midnight Choir) Gitar / Vokal: Knut Erik Paulsen (Petter Baarli, Popgun) Gitar / vokal: Nikolai Grasaasen (Morten Abel, September When) Bass /Vokal : Egil Stemkens (Hellbillies)
18 års grense

Dato

30 des 2022
Expired!

Tid

21:00

Mer info

Billetter
Billetter

Her holder vi til

Kulturbanken
Kreti & Pleti

Storgata 6
2050 Jessheim