Loading...
Image

The Bills – Bill Booth og Bill Troiani

Bill Booth og Bill Troiani (THE BILLS) er begge veletablerte og erfarne amerikanske musikere som har bodd i Norge i mange år. De har spilt sammen som duo og i
forskjellige band opp gjennom årene, men merkelig nok har de aldri spilt inn og gitt ut musikk sammen – før nå (noen ganger er de beste og største skattene rett
foran deg…).
Hver for seg har disse solide musikerne markert seg i den norske musikkbransjen innenfor flere sjangere, fra blues til folkrock. De har utgitt sitt eget materiale, mottatt nasjonale og internasjonale utmerkelser og jobbet med noen av de største artistene i Norge.
Med lang fartstid på scenen og grunnleggende kunnskap om den amerikanske musikkarven fra eget hjemland, ivaretar The Bills det kulturelle særpreget fra denne musikktradisjonen på en overbevisende og humoristisk måte.
Siden 2012 har Billy T og Bill Booth opptrådt mye som en duo, hvor de kombinerer Billy T’s soul og blues røtter med Bill Booths americana og folk musikk. Sammen skaper de en helt unik og egen sound. Snart kommer deres første album første album som ”The Bills”.
De nye sangene på albumet har tradisjonelle innslag fra autentisk blues, swing og country. De to musikernes særpregede stemmer, sammen med Billy Ts drivende bass, Bill Booths herlige bluesfele og gitar og Alexander Pettersens heftige rytmer på trommene, gir en autensitet til denne musikken som bare amerikanere kan.
Billy T kommer fra New York City og har vunnet Spellemanprisen to ganger. Han ble også nominert i 2016 med Billy T Band og albumet “Reckoning” (Big H Records). Dette albumet ble også omtalt i det prestisjefylte amerikanske musikkmagasinet DownBeat:
”Troiani’s a confident vocalist and songwriter with a gift for conjuring wistful emotional states without being overstated or bombastic about it”. Frank-John Hadley : DownBeat July 2017 Bill Booth vokste opp i landlige Maine i USA. Hans sjette soloalbum ”Some Distant Shore” (Wheeling Records) har vært inne på topp 40-listen i Folk DJ Radio Airplay Chart i Amerika samt radiospilling og fått gode anmeldelser i både Storbritannia og Irland, inkludert i BBC.
“Some Distant Shore” ble også nominert til Spellemannprisen i 2017.

18 års grense.
Dørene åpnes kl 19.00

Dato

08 apr 2022
Expired!

Tid

20:00 - 21:30

Kostnad

NOK215.00

Her holder vi til

Kulturbanken
Kreti & Pleti

Storgata 6
2050 Jessheim