Unni Askeland «Attrå – mitt litterære selvmord»

LØRDAG 15. JANUAR 2022 KLOKKEN 19:00

UNNI ASKELAND er en av Norges mest profilerte aktive billedkunstnere og blir av mange betegnet som den moderne bohemdronning. Hun har alltid gått sine egne veier og Unni er en kunstner som til de grader byr på seg selv.
Hun har utdannelse fra Oslo Tegne- og Malerskole, Kunstskolen i Kabelvåg, Statens håndverks- og kunstindustriskole, Vestlandets kunstakademi og Statens kunstakademi. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, og Norske Bilder. Hun har også vist bilder i Göteborg, København, Amsterdam og New York.
Sommeren 2020 utga Unni sitt første litterære verk, diktsamlingen ”Attrå – mitt litterære selvmord” som kunstprosjekt. Boken er trykt i kun 200 eksemplarer og alle bøkene er nummerert, signert og inneholder unike tegninger av Unni. Innenfor permene finner vi dikt, poesi, raptuser og slamrap. Unni har uttalt har hun har malt og skrevet i betydelig frustrasjon da den ble skrevet. Boken er å regne som unikt samlerobjekt, og finns å kjøpe etter arrangementet.
Den 15. januar leser Unni noen av diktene fra ”Attrå” live på Kreti&Pleti akkompagnert av Geir Fragell og Christian Klausen på piano og gitar.
BILLETTER: